075 622 8800 info@ionia.nl

History

Sinds 1980 importeert IONIA Nederland de IONIA koffiebonen van de branderij Torrefazione IONIA op Sicilië. De branderij staat in Santa Venerina nabij Giarre, een klein plaatsje aan de voet van de Etna. IONIA is opgericht in 1960 door Giovanni Raciti, later werd in 1975 de branderij in Giarre gebouwd. Deze branderij is langzaam uitgegroeid tot de huidige moderne ISO gecertificeerde fabriek. De vooruitstrevende technologie welke gebruikt wordt in de branderijen samen met de ervaring en de liefde van de familie Raciti voor het branden van de koffiebonen zorgen voor de hoge kwaliteit van ieder IONIA product en dus een heerlijke zuid Italiaanse espresso met de kenmerkende IONIA smaak.

ionia history

In de Italiaanse streek Calabrie vonden we de authentieke cantuccini’s en chocolade van Italiaanse makelij waar we al zolang naar op zoek waren bij Dolciaria Monardo. Bij iedere kop koffie of thee hoort een finishing touch. Daarom zijn we blij dat we sinds enkele jaren importeur zijn van de producten van Dolciaria Monardo.  Daarnaast levert IONIA Nederland natuurlijk alle middelen voor het schenken van koffie en thee zoals porselein, presentatiemateriaal maar ook onderhoudsproducten en hebben wij een service afdeling welke 24 uur per dag bereikbaar is.

De zoektocht naar exclusieve producten om aan ons assortiment toe te voegen gaat door.

Al onze producten zijn exclusief voor de horeca en niet verkrijgbaar in de supermarkt of horeca groothandel!

 

ionia history

In Nederland maakten we voor het eerst kennis met IONIA in 1980. Al snel werd in Nuova Simonelli een waardevolle partner gevonden als leverancier van espressomachines. De Nuova Simonelli espressomachines worden geassembleerd in Noord Italië. Betrouwbare machines met een prachtige uitstraling welke in iedere horeca zaak of kantoor een aanwinst zijn voor niet alleen de uitstraling maar vooral ook voor het serveren van een perfecte koffie voor uw gasten. Daarnaast zijn we partner van JURA en hebben we vending espressomachines om ook voor op kantoor en het midden en kleinbedrijf de juiste machine te kunnen leveren.

Sinds 2005 kwam Revolution Tea op ons pad, deze exclusieve thee past perfect bij IONIA koffie door de hoogwaardige kwaliteit losse blad thee. De exclusiviteit en vernieuwende smaken van de verschillende producten zorgden voor een ware Revolutie op theegebied in Nederland.

ionia history